Confidentialitate

Ralu Bouquet SRL te asigura ca va prelucra datele tale in mod onest, transparent si informat, si certifica ca va respecta drepturile conferite de Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”) pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Acesta este motivul pentru care am decis sa te informăm prin această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la:

  • Cine suntem?
  • Ce sunt datele personale?
  • Ce date prelucrăm despre tine?
  • In ce mod colectam și prelucram datele tale?
  • Cat timp pastram datele tale?
  • Cu cine impartăsim datele tale?
  • Cand transferam datele tale in afara spatiului Uniunii Europene sau SEE?
  • Ce măsuri de securitate asiguram pentru protectia datelor tale?

Care sunt drepturile si opțiunile tale in privinta datelor pe care le prelucram?

Prezenta Politica de Prelucrare a Datelor poate fi modificata sau actualizata oricând de catre Ralu Bouquet SRL, atunci când consideram ca survin anumite modificări in activitatile prin care prelucram datele tale. Vom publica pe site-ul nostru („www.isabelda.ro”), orice astfel de modificari si vă vom informa in mod corespunzător prin e-mail.

Cine suntem și cum ne puteti contacta

Ralu Bouquet SRL, persoană juridica de nationalitate romană, avand sediul social în Loc. Dorohoi, Jud. Botosani, str. Duzlir, Nr. 12, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J07/208/2018, cod unic de înregistrare fiscală 35303740 (în continuare “Ralu Bouquet” sau “noi“). In sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci cand prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Ne puteți contacta oricand la:

Nr. telefon: +40-753.581.467

E-mail: contact@isabelda.ro

Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de prezenta Politică, de modul în care Ralu Bouquet prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail comenzi@laralu.ro sau prin poștă sau curier la adresa str. Duzilor, nr. 12, loc. Dorohoi, jud Botosani, Romania.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

Ce sunt datele personale?

Datele personale inseamna orice date sau informatii care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care il creăm pentru a-ti transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

Politica Ralu Bouquet este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine:

  • Nume și prenume;
  • Adresă de e-mail;
  • Numărul de telefon;
  • Sexul;
  • Vârsta;
  • Adresa
  • Geo-localizarea generală a dispozitivului de pe care navighezi/te autentici în contul de client;
  • Informații despre produsele și serviciile achiziționate;
  • Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online;
  • Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online.

 Mai exact, mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

Datele minorilor.

Educlass nu permite prelucrarea datelor personale ale clienţilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani.

În procesul de creare a contului sau de plasare a comenzii în Magazinul Online, clienţii trebuie să confirme faptul că au împlinit vârsta de 18 ani.

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE TALE?

Ralu Bouquet colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

PROFILAREA ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT

Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, Ralu Bouquet nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul și preferințele tale personale la cumpărături reies din istoricul tău de vizite și/sau cumpărături în Magazinul Online, din utilizarea de către tine a aplicației mobile, din situația ta financiară care rezultă în urma cumpărăturilor pe care le faci, și alte interese personale pe care ni le-ai furnizat, interese comune cu ale altor clienți.

În mod concret, Ralu Bouquet îți creează profilul de client astfel:

  • pe baza comportamentului tău de navigare pe site, produse vizualizate, produse adăugate în coş;
  • pe baza datelor demografice: vârsta, sex, oraş;
  • pe baza istoricului de cumpărare şi a valorii monetare.

Colectăm datele tale atunci când facem profilarea din surse precum: website-ul nostru www.isabelda.ro și furnizorii de servicii de publicitate cu care colaborăm.

Utilizam profilarea pentru a-ți comunica și prezenta oferte personalizate promoţionale, într-un mod relevant şi util pentru tine.

Îți vom putea oferi posibilitatea de a-ți modifica preferințele tale de marketing direct în contul de client de pe www.isabelda.ro, oricând ulterior înregistrării tale drept client Ralu Bouquet, indicând această opțiune în contul tău de client.

Te poți opune profilării în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior.  

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE?

Ralu Bouquet prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

  • pentru ce perioadă avem nevoie de datele tale pentru a-ți oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de tine și pentru scopurile menționate mai sus în prezenta Politică;
  • dacă ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
  • dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul;
  • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Magazinului Online.

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Te informăm că ne bazăm pe consimțământul tău atunci când prelucrăm datele tale pentru a-ți transmite:

  • oferte personalizate pe bază de publicitate comportamentală online;
  • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem în scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email și notificări push-up;
  • oferte bazate pe audiențele personalizate (pe liste de clienți) în Facebook.

*Consimțământ – înseamnă acordul tău liber, specific și informat prin care accepți fără dubiu ca datele tale să fie prelucrate de către Noi în scopul pentru care îți dai acordul. În Magazinul Online îți poți exprima consimțământul prin acțiunea ta de a bifa căsuța relevantă asociată scopului și mijlocului de prelucrare precizat în prezenta Notă de informare.

CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE TALE?

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

- angajaţilor, consultanţilor noştri și persoanelor autorizate care au nevoie să le cunoască

- furnizorii de produse, cu care Ralu Bouquet are relatii de colaborare in vederea onorarii comenzilor de pe site-ul www.iabelda.ro;

– furnizorilor de servicii de curierat (Fastius, DPD, Nemo Express, etc.);

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

– societăților de asigurare;

– furnizorilor de servicii IT;

- furnizorul de sms-uri.

- furnizorul aplicației de gestionare a operațiunilor în depozit și punctele de preluare a produselor, sau care ne ajută să vă printăm și livrăm facturile produselor livrate în localităţi situate în România;

– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

- furnizorul serviciilor de comunicări și transmiteri corespondență pe e-mail situat în UE (Google)

- furnizorul serviciilor de telefonie mobilă care ne ajută să ținem legătura cu tine, situat în România;

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi Netopia Mobilpay. In cazul sistemului "3-D Secure" aplicat de catre Netopia pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele Netopia, aceastea fiind direct introduce in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

CE DREPTURI ŞI OPȚIUNI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE?

 

Dorim să ne asigurăm că în orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale și că îți poți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le ai potrivit GDPR.

Pentru a ne asigura că ai controlul efectiv al datelor tale, te informăm că ai următoarele posibilități bazate pe tehnologiile pe care le ai la dispoziție:

  • poți gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau ștergerea directă a unor datele disponibile în contul tău de client în Magazinul Online;
  • vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările website-ului Magazinului Online; în plus, poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosești astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în Magazinul Online (totuși, aceste restricționări îți pot afecta experiența de navigare în Magazinul Online);
  • platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

În plus acestor opțiuni, GDPR îți oferă, în calitate de persoană vizată, drepturile descrise mai jos. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile tale, ne vom asigura că ești titularul datelor cu privire la care alegi să îți exerciți aceste drepturi, iar pentru acest scop îți putem solicita unele informații/ date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondența pe care o vom purta cu tine o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și și răspunsurilor privind drepturile tale.

Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele tale sunt incluse și în această Politică.

Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre tine, fără a percepe vreun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacă vei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și nejustificate.

Pentru a-ți exercita dreptul de acces, ne poți trimite solicitarea ta prin: E-mail:  contact@isabelda.ro

Dreptul la rectificarea datelor. În cazul în care identifici că datele tale pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte: ne poți trimite o solicitarea de rectificare la adresa de e-mail  contact@isabelda.ro

Dreptul de a te opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea în scop de marketing direct). Te poți opune oricând și dezabona la comunicările noastre de marketing direct în orice moment. Poți face acest lucru ușor prin a da click pe linkul „dezabonare” în orice e-mail pe care le vom trimite către tine sau din contul tau la sectiunea „Setări cont”.

În plus, poți opta pentru retragerea consimțământului tău exprimat anterior pentru transmiterea de oferte personalizate bazate pe profilare prin aceleași canale prin care îți comunicăm aceste oferte, respectiv: email, sms sau notificări push-up.

Retragerea consimțământului (prin dezabonare sau solicitare scrisă) nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim. Te poți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare ne bazăm pe interesul nostru legitim. 


Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale în oricare dintre situațiile următoare:

a) datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;

b) îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele tale și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;

c) te opui prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct (inclusiv,profilarea în scop de marketing direct),

d) te opui prelucrării datelor bazat pe interesul nostru legitim și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților tale;

e) datele personale sunt prelucrate contrar legii;

f) datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale. Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție. Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: contact@isabelda.ro

Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în una din situațiile descrise mai jos.

(a)  exactitatea datelor este contestată de tine (persoană vizară), pentru o perioadă care ne va permite să verificăm corectitudinea datelor;

(b)  prelucrarea datelor este ilegală iar tu (persoana vizată) te opui ștergerii datelor și ne soliciți restricționarea prelucrării acestor date;

(c)   nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizată) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;

(d)  tu (persoana vizată) ridici unele obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe interesele noastre legitime, în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului le depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică ale tale).

Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail:  contact@isabelda.ro

Dreptul de portabilitate. Atunci când prelucrăm datele tale în baza consimțământului sau executării contractului, și în mod automat, vei avea dreptul să ne soliciți transferul datelor tale: (a) către tine sau (ii) către un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situație presupune că ai opțiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client către un alt operator de date (de ex. către un operator care administrează un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct în mod activ (exceptând orice date derivate sau create/ dezvoltate de Ralu Bouquet, cum ar fi spre ex. un profil de client). Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail: contact@isabelda.ro. Vom transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML, JSON, CSV).

Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să depui orice plângeri în fața Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”) asupra modului în care noi prelucrăm datele tale personale. Totuși, sperăm că vei decide să discuți mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângeri la A.N.S.P.D.C.P. Protecția datelor tale este foarte importantă pentru noi și vom lua toate masurile necesare pentru a soluționa orice problemă cu privire la controlul și securitatea datelor tale. De asemenea, te poți adresa cu diverse întrebări și către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România. 

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Ralu Bouquet îți stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezenta Politică de Prelucrare a Datelor.

Ne poți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Politică sau modul în care colectăm și utilizăm datele tale, la datele de contact de mai jos.

Email: contact@isabelda.ro

​​​​​​
Ultima actualizare: 22.04.2020

isabelda.ro folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Accept!  Despre cookies